top of page

Exploring Solitude

4 - COBRA 2021 100 dpi 2x3.jpg
Exploring Solitude #6 X 100 dpi.jpg
Exploring Solitude #3 - 100 dpi.jpg

At bevæge sig gennem byen og fornemme andres tilstedeværelse. Andres liv og anden eksistens. Hvad findes der bag det knapt synlige? At mærke og fornemme "solitude" og udforske den eksistentielle alenehed, som ikke er ensbetydende med ensomhed. 

Metropolitan Fragments

Metropolitan Fragments #6 2x3 100 dpi.jpg
Metropolitan Fragments #19 100 dpi.jpg
Metropolitan Fragments #7 100 dpi.jpg

Når man fjerner alt andet, ser jeg byen som bestående af små lyskompositioner... orienteringspunkter, som kan virke oplysende, indbydende, dragende og måske advarende. 

Dismissive Surfaces

Metallic05X 100 dpi.jpg
Metallic45 100 dpi.jpg
_DSC3004blueXX 100 dpi.jpg

Jeg er optaget af noget, der på den ene side er dragende og samtidig afvisende. Man kan ikke spejle sig i metallet, kun se på det. De metalliske overflader i vores omgivelser, som i hverdagen kun er noget rent funktionelt, indeholder ved nærmere iagttagelse en stor mængde linjer, kompositioner og spor af dem, der har været i kontakt med metallet.

Intriguing Darkness

Henriette Dan Bonde Intriguing Darkness #4 web.jpg
Henriette Dan Bonde Intriguing Darkness #19 web.jpg
Henriette Dan Bonde Intriguing Darkness #18 web.jpg

Jeg er optaget af det anelsesfulde og skjulte, hvor man ikke helt kan orientere sig, passere eller gennemskue scenarierne. Jeg opsøger og undersøger hverdagsagtige steder og motiver. Via billedredigering opstår der måske en fornemmelse af utryghed, desorientering og manglende holdepunkter. En fornemmelse man måske kan associere til fra andre sammenhænge i livet.

Capturing Volatility

Skjult og anelsesfuldt #3 100 dpi.jpg
Skjult og anelsesfuldt #2 100 dpi.jpg

Jeg indfanger blomster i forskellige livsfaser og portrætterer skønheden, det blide, forfaldet, det levende, det nedslående og det døende.  Jeg sammensætter disse "portrætter” af blomster med symbolske natur-billeder, der understøtter eller kontrasterer blomsterne. Jeg ser ligheder mellem naturens væsen og menneskets følelsesliv... det knudrede, det forblæste, det slørede, og jeg forsøger at ramme en melankolsk tone, der kan associeres til det, der har været, som ikke er der længere. Jeg har valgt at arbejde med blå kølige farvetoner i denne serie, da jeg tænker, at det underbygger temaet tydeligst.

Behind Concealments

Henriette Dan Bonde Behind Concealments #26 100 dpi.jpg
Henriette Dan Bonde Behind Concealments #12 100 dpi.jpg
Henriette Dan Bonde Behind Concealments #14.jpg

Gardiner har den egenskab, at de kan sløre, begrænse, og man kan lukke af for ind- og udsyn. Gardiner kan afskærme og beskytte. Mennesker, oplevelser og livet rummer ofte flere lag end det umiddelbart synlige. Der kan være ting hos en selv eller i livet, man ikke ønsker at se.

Jeg er optaget af menneskets psykologi, dets følelser og skjulte sider. Inden for den dybdepsykologiske skole omfatter menneskets psykologi både det bevidste og det ubevidste, og den schweiziske psykiater C.G. Jung arbejdede med begrebet skyggesider, som er de sider af ens personlighed, som man ikke vil vedgå sig, som derfor havner fortrængt i ens skygge. 

Jeg finder gardinmotiverne forskellige steder i Danmark og i udlandet og efterbearbejder mine fotografier i farver og giver billederne symbolske betydninger.

Presence Revealed

Presence Revealed #5 72 dpi .jpg
Presence Revealed #6 72 dpi.jpg
Presence Revealed #18 100 dpi.jpg

Der toner en flygtig skønhed frem for mit blik, hvis jeg giver mig tid. Usynligt bliver til synligt. Langsomt skabes der små kompositioner og sanselige scenarier, men det kræver tid, ro og nærvær at få øje på. 

 

Jeg forstørrer et lille hjørne af verden, så andre måske også kan se de små universer, der opstår. Jeg billedbehandler mine indtryk og gør dem mere stemningsmættede. Mit fokus er på det, der viser sig, hvis man er nærværende og giver sig tid…. i det enkelte øjeblik og i livet

© Henriette Dan Bonde 2022

bottom of page